Monday, October 19, 2009

Pengalaman menghadiri Opis Terbuka

Pada hari khamis yang lepas aku telah menghadiri majlis opis terbuka yang dianjurkan oleh PTS (company tempat aku mempublishkan komik aku). kenapa aku kata opis terbuka? sebab jamuannya tak dibuat di rumah, ianya dibuat di pekarangan opis PTS di Batu Caves. Wahahaha.. Sungguh unikkan?

Sebenarnya aku dah lama dapat kad jemputan opis terbuka ni tapi sengaja tak pamerkan dalam blog aku sebab aku tak mahu korang yang baca blog aku ni beramai-ramai pergi ke opis terbuka PTS. Aku bimbang kalau korang pergi, sure habis semua makanan kat opis terbuka tu. Nanti aku sampai sana, aku cuma minum air je sebab semua makanannya korang dah settlekan..

Peh! satey, kambing panggang, mee kari, laksa, nasi beriani, cendol, nasi himpit, lemang semuanya aku baham. Nasib baik aku mempunyai rakan-rakan yang sealiran dengan aku iaitu kaki baham jugak seperti Wanzu, Alif, Irfan, Azhar, jimy, Tako dan lain-lain. So hari tu kami semua membaham dengan penuh kerjasama.


Tengah syok-syok membaham, aku disapa lembut oleh Puan Pengerusi PTS iaitu Puan Ainon. Selain ucapan selamat hari raya, beliau juga tanpa segan silu memberi ceramah percuma kepada aku dengan tajuk kenapa aku tak produktif menghasilkan komik. Turut serta mendengar ceramah tersebut ialah kedua-dua editor aku sekali. Terima kasih Puan Ainon atas ceramah yang diberikan. (^_^)

6 comments:

Irfan F-one-R said...

aku menjadi saksi!! hahaha!

faizul darius said...

wah , terguris hatiku, kalau tau bro pergi, aku mahu ikut sekali, sungguh terguris betul. aku juga dapat kad itu. wah sungguh sentap sangat. katanya tidak ada bas ke situ. waduh... kacak sangatkah aku sampai bro tak ajak join pergi? salah kah menjadi kacak?!

Poyo said...

Irfan,
Kan aku dah kata, ko bukan saksi. Ko adalah pihak yang tertuduh (^_^)

Faizul,
Bukan aku sengaja xmahu ajak kamu. Aku bimbang hati kamu makin terguris kalau kamu pergi ke majlis itu bersama aku. Nanti orang kata kamu datang bersama Johny Depp. Wahahalalala..

Aman Wan said...

ahhh..seronok nye.. syg btol aku ada kelas masa tu.. cis! haha..sgt berminat nk dgr ceramah puan ainon tu. mcm menarik je topik. hehe

imHepPie said...

ishh rugi x pegi..kalo x jimat duit mkn aku utk ari tu..

i.am.belle said...

owh patutlah. ofis terbuka tu sebagai umpan utk korang diceramahkan xD haha