Monday, December 6, 2010

Jemputan Walimatul Urus

Memang dah standart bulan Disember dan musim cuti sekolah ni ramai yang melangsungkan majlis perkahwinan. Tiap-tiap minggu ada saja kenduri kahwin yang perlu dihadiri. Ada kalanya dalam sehari tu sampai 3 atau 4 jemputan yang terpaksa dihadiri. Kalau tak datang nanti tuan empunya majlis kecik hati pulak. Nanti bila berjumpa mulalah bermasam-masam muka.

Aku pun tak terkecuali diundang ke majlis perkahwinan dalam bulan Disember ini. Minggu lepas aku berkesempatan bertandang ke Kuantan, Pahang menghadiri Majlis Perkahwinan Kekanda kepada Emi Mli. Selamat pengantin baru Ahmad Razif bersama pasangannya Norsaliza. Semoga bahagia hingga ke anak cucu. Agaknya bila la adiknya nak menamatkan zaman anak daranya pula.. Wahahaha..

Sebenarnya aku pun dah banyak kali ditanya bila nak mengakhiri zaman bujang senang (ada kalanya bujang susah) aku ni.. Bila nak menempuh alam berumahtangga.. Bila lagi nak menimang baby.. Wahahaha.. Buat korang semua yang teringin nak tengok aku pakai baju pengantin. Sila tengok gambar di bawah. Agaknya macam ni la rupa aku pakai baju pengantin nanti. Heh..

Eh! tak lupa juga ucapan selamat pengantin baru buat Along Nizam (abang kepada Nazim Mat Nor) bersama pasangannya Nazzatul Azleen.

2 comments:

eMi mLi said...

Bukan kata tak nak pakai baju Melayu ke? :p

Poyo said...

Hehehe.. Tu sebab la tak mahu pakai baju melayu lengkap. Rasa jangal dan kelakar (^_^)