Saturday, January 28, 2012

786 Alhamdulillah Syukur

Sejak masuk tahun 2012, hati aku sering dilanda rasa 'goyang' untuk menempuh hidup yang penuh dengan onak, duri dan rintangan. Tahap keyakinan diri sangat nipis senipis Samsung Galaxy tab. Aku bolehlah diibaratkan bagai seorang nelayan yang bersampan di tengah-tengah lautan bergelora. Di dalam laut yang bergelora itu pula dipenuhi pelbagai spesis ikan-ikan jerung yang seakan tidak sabar mahu membaham dan mengoyak-goyakkan daging aku yang lembut-lembut batang pinang ini. Sudahlah lembut, manis pulak tu. Hinggalah satu hari aku ditemukan dengan peristiwa yang menyedarkan aku betapa aku ini berkali-kali lebih beruntung dari orang lain di atas muka bumi ini.

Mata aku sendiri menyaksikan keajaiban dunia ciptaan agung Yang Maha Esa. Menyaksikan bagaimana seorang insan buta matanya dapat melepasi halangan yang kadang-kala insan celik seperti aku juga tidak boleh lepasi jika kurang berhati-hati dan berwaspada. Otak aku bagai dijentik agar cepat-cepat bangun dari rasa 'down' yang tak bertepi. Jika insan kurang upaya pun boleh hadapi dugaan dan cabaran yang telah ditentukan untuknya, kenapa pula aku yang sempurna cukup sifat ini boleh cepat mengalah apabila berhadapan dengan dugaan dan masalah dunia. Yeah! Aku kena bangun semula dan berlari laju setelah jatuh agar tidak tertinggal jauh di belakang.


Bagi membuktikan yang aku sedang berlari sekarang ini, aku perlihatkan sebuah loose untuk projek komik yang masih dirahsiakan dari pengetahuan umum. Selepas ini mungkin akan curi-curi masa untuk cuba menyelitkan diri di sebuah majalah humor pula. Doakan semuanya berjalan lancar.Dan nantikan Komik antalogi 'Aku, Kau & Komik #3 InsyaALLAH akan terbit bulan Februari ini. Ada sebuah komik lukisan aku yang bertajuk 'Kedai Komik Pak Majid'. Terima kasih buat barisan editor Komik-M yang banyak menyokong perjalanan seni aku. Tanpa mereka, mungkin nama 'Poyo' tidak dikenali ramai orang. 786 alhamdulillah syukur..

4 comments:

Fazl said...

Gambatte kudasai!!!

Camellia MK (Maria Kajiwa) said...

Teruskan berlari. Kami follow.

tarmizi said...

Ini semua poyo

JUNAIDI said...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA