Monday, March 5, 2012

3Mac Yang Lepas...

Alhamdulillah.. 3Mac lalu aku sudah berumur 33 (aku semakin tua tetapi perasaan tetap muda remaja. Cheewahh..). Sebenarnya aku sangat terharu dengan insan yang sanggup bersusah-payah menghadiahkan kek birthday yang superb special pernah aku lihat seumur hidup ini. Saya sayang awak seketat-ketatnya (^_^). Selain itu, bulan Mac juga adalah waktu yang membuatkan bahagian paru-paru rasa berdebar-debar seperti denyutan jantung seekor kucing dikejar UFO.

Merujuk kepada gambar iklan di atas (sila abaikan perkataan 'Karya hebat'), hanya itulah karya solo yang telah dihasilkan oleh aku. Pelukis-pelukis yang start melukis lebih lewat dari aku pun sudah ada 5, 6 buah komik solo. Untuk perancangan tahun 2012 ini sememangnya sangat-sangat berharap akan keluar produk komik solo terbaru. Dan berpandukan maklumat dari Ketua Editor, status komik solo aku buat masa ini bolehlah diibaratkan seperti sudah masuk ke bilik wad bersalin. Tinggal tunggu masa je untuk bersalin.


Dunia Kartun : Lawak Budak Sekolah (LBS) bolehlah disamakan dengan buku latihan sekolah yang diconteng-conteng. Lukisannya juga seperti lukisan budak sekolah rendah. Harapan aku korang tidak terkejut melihat lukisan yang buruk malah lebih buruk dari lukisan-lukisan buruk yang aku lukis sebelum ini. Hehehe... Kaver LBS dilukis oleh Jimi (staff editor yang paling latest menyertai team Komik-M). Kalau ikutkan perancangan, akan ada sambungan LBS#2 dan aku berjanji LBS#2 pasti lebih baik dan lebih best dari LBS#1. Tapi yang lebih penting sekarang, korang kena beli Komik LBS bila sudah masuk kedai buku nanti.. Opps! Tetapi bukan setakat beli komik LBS sahaja. Kerana... Jeng.. Jeng.. Jeng..


Bulan Mac ini Komik-M juga akan terbitkan 4komik sekaligus. Selain Komik LBS, ada Komik Amylea#2 karya Jon Suraya, Meon#5 karya Jas dan Komik Opie & Jaja karya Bophairy. Superb mantap komik mereka-mereka ini. Jangan malu-malu mahu membeli. Sokongilah industri komik tempatan. Sokongan dari anda amat kami hargai. Hanya ALLAH yang dapat membalas budi baik anda. Amin..


Selain itu, mahu beri sedikit pribiu tentang komik antologi hasil karya aku yang akan keluar dalam tahun 2012. Kali ini akan terbit siri komik Diari Profesor Madya Karumalai : saya sayang amma! Serius komik ini sangat sedih hingga menyentuh ulu hati dan ulu hempedu. Sila sediakan tisu secukupnya bila membaca komik ini nanti. Yang paling aku mahu beri penekanan ialah moral of the story di sebalik diari komik ini.


Yang ini pula Komik Antologi Cinta. Sudah lama tidak melukis Kecemprengman, maka untuk AKC#2 ini berlatarbelakangkan kisah Kecemprengman VS Karim Pop. Ada aksi pertarungan hebat bakal meletus di tengah-tengah ibukota Metro Cyber. Sebenarnya ketika aku menaip entry ini, Komik ini masih belum siap sepenuhnya. Hehehehe..


Akhir sekali, Jangan lupa mendapatkan Komik Antologi 'Aku, Kau & Komik#3. Sepatutnya sudah masuk kedai buku. Sila dapatkan secepat mungkin. Jika masih tidak jumpa di kedai buku, tunggu sahaja bulan April nanti di PWTC Kuala Lumpur. Boleh dapatkan Aku, Kau & Komik#3 malah semua komik-komik Keluaran Komik-M di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2012. InsyaALLAH ada sesi 'beramas mesra' dengan pelukis-pelukis Komik-M. Wahahaha..

1 comment:

JUNAIDI said...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA