Saturday, June 20, 2009

Komik Special Projek Edisi Hari Raya

Dah lama aku tak bercerita pasal kerjaya part time aku pada korang. Komik Kecempreng Man edisi hari raya special. Baru siap dalam sepuluh page gitu. So ada lagi 15 or 20page lagi nak disiapkan. Berkisarkan tentang Makhluk asing yang bercita-cita memusnahkan planet bumi. Aku cuba reka spaceship makhluk asing tu ala-ala bentuk kueh bahulu cermai.

Adakah Kecempreng Man dapat mematahkan niat tak elok Makhluk asing tersebut. Semuanya akan terjawab bila komik ini berada di pasaran sebelum menjelang takbir hari raya Aidilfitri nanti. (^_^)

26 comments:

Shamsudin said...

dah agak mestilah kecemprengman leh batalkan niat makhluk asing tewww...hero manalah yg tak menang.

Poyo said...

Shamsudin
Hahahaha.. Komik tu nanti bukan setakat ada komik raya Kecempreng Man je, komik2 lain dari kartunis KOMIK M pun ada sekali beb! Sure meriah kalau baca sambil makan ketupat pulut cicah kuah kacang.

meo188 said...

wah, sgt special kat blog nie. xrugi jadi follower..:)

Poyo said...

Meo188
Aku xanggap korang yang singgah baca blog aku ni sebagai follower, aku anggap korang sebagai kawan. Bak kata DJ Isma Halil Hamzah.. You Are My Friend.. (^_^)

eMi mLi said...
This comment has been removed by the author.
eMi mLi said...

nnt raya. leh la bg free kat bebudak yg dtg beraya kat umah. Mesti diorang tak ingat psl duit raya dah..ahak

faizul darius said...

tak sabar nak dapat free.

Poyo said...

eMi
Kalau bebudak datang beraya kat rumah aku memang xdapat duit raya pun sebab aku selalu bagi melalui cek ataupun sijil simpanan primium. (^_^)

Faizul,
Bak kata eMi. kalau nak free, datang la beraya ke rumah bakal suami dia.. (^_^) Wahahahalalala..

wanzu said...

Cargas! Kecargasan melampaui batasan!

Reja (pelukis komik Shootz!) dah submit komik raya beliau tadi. Hehehe

Tak sabar nak tunggu 30 page komik raya kecemprengman!

Poyo said...

Wanzu
Aiseymen Mr Editor,Dah ada yang siap rupanya. Ni yang membuat jari-jemari menggigil ketakutan ni. Kena kayuh laju2 lagi ni.. Takut langgar dateline (^_^)

pinkiss said...

best la ada kelebihan melukis.

Poyo said...

Pinkiss
Kelebihan itu semua hanyalah pinjaman sementara dari Allah.

p/s: Kata nak bagi adress rumah, xdapat pun. Camne aku nak datang tapau buah durian ko satu kebun. (^_^)

Shamsudin said...

bole tak saya dapt free copy please please please please please please please please please nanti saya belanja buras time rraya (buras makanan tradisi bugis di hari raya!) blehlah pleeeeeeease!

Eym said...

akhirnya ada jugak superhero Malaysia lwn alien. kalau x, selalu lwn orang je...Keluangman, Cicak-man, dan lain-lain...

Aman Wan said...

hahaha,poyo, da lama aku x masuk blog.. da besar panjang da kau rupenye.. hehe

peh..mmg ditunggu2~! komik raya ni.. hehe.. harap2 setahun ke, dua tahun lagi, aku pun leh join submit komik dalam komik raya spesel ni.. huhu.. boleh lukis karakter2 komik aku, gie beraya kat umah kerel~

azhar said...

tengok sekeping ni udah teruja- beria..
tak sabar nak baca komik ni di hari raya..

Poyo said...

Shamsudin
Boleh je bagi free tapi ko kena puasa penuh tau tahun ni. Jangan lak buka puasa waktu azan Zohor macam tahun lepas. (^_^)

Eym
Kakak kamu kata kamu terer melukis komik. Try la buat. Boleh publish kat KOMIK M

Aman
Walaupun raya lambat lagi tapi aku still nak ucap selamat hari raya gak kat ko. Wei! bila komik ko nak siap da.. tanya diriku sambil mengunyah kueh tart nenas

Azhar
Buat masa ni Editor KOMIK M, Wanzu kata kita buat komik sempena raya Aidilfitri dulu. Kalau berjaya berkemungkinan dia suggest kita buat komik sempena hari Kemerdekaan Negara Papua New Guinea pulak (^_^) Hohoho..

Shamsudin said...

bila masa pulak aku buka puasa time Zoohor...FITNAH!ntah ntah encik poyo kut yang buka puasa awal.

oh yah boleh bagi free? ok saya ingat janji itu.......

faizul darius said...

ooo nama ko jeffery abdul rahman rupanya, kacak nama tu.

Poyo said...

Shamsudin
Aku boleh je janji tapi ko kena sediakan surat perjanjian dulu. (^_^) Wahahaha..

faizul
Sedikit demi sedikit rahsia hidup aku terbongkar. Huhuhu (*_*")

faizul darius said...

nanti aku hantar pasuka khas utk membongkar lebih lagi identiti ko, mana tau ko nih pengganas. ahahaha

Shamsudin said...

takpelah encik poyo. kalau taknak bagi free copy takpelah. its okeay.

harap lebih sukses di masa hadapan.

wanzu said...

Saje nak bakar semangat nih.
Semalam Nurazmi datang opis PTS submit 10 page komik raya Lili Lulu Lala.
Har har har!

Poyo said...

Bukan dah terbakar lagi ni, Rasa macam dah nak rentung dah ni. Chess! Masa untuk tranform.
Hiap!! Betukar...!!

Eym said...

Mana ada terer, biasa2 je...insya-Allah kalau saya ada idea best, saya akan hantar ke KOMIK M...

azhar said...

UIhhh..

ramai dah siap ke komik raya nih...
aduhhh jauh ketinggalan rasanya diri ini......uhuhuhuhuhuh