Friday, March 20, 2009

Antara Gembira Dan Tak Gembira

Hari rabu yang lepas, aku ke Opis PTS untuk melawat Encik Wan Zu, Editor Komik-M yang merupakan bekas pelajar di Universiti Al-Azhar, Mesir. Rupanya ada satu perkabaran gembira untuk aku. Hahahaha..! Tapi terdapat juga satu perkabaran tak gembira untuk aku. Oh! Damn..

Perkabaran gembiranya ialah Komik-M baru saja mendapat kelulusan dari Kementerian Dalam Negeri (KDN). So semua komik-komik termasuk komik Kecempreng Man Part 2 yang tertangguh penerbitannya sudah boleh masuk kilang untuk dicetak. Perkabaran tak gembiranya pula ialah cover untuk komik Kecempreng Man Part 2 telah direject. So aku kena lukis cover lain. Selagi tak siap cover tu, komik aku tak boleh dicetak. Padan dengan muka aku.

So aku berharap hujung minggu ni, tiada sebarang gangguan termasuk gangguan seksual mahupun gangguan makhluk halus dan juga kasar sebab aku kena settlekan cover ni secepat yang mungkin. Time to working hard bebeh!

9 comments:

Irfan F-one-R said...

tak sebut name aku pun... sedeyh2.. huhuhu..

ouh bile plak die kate cover kene rijek..?? tak engat plak.. ke korang borka time aku takder.. ceyt..

Poyo said...

mana leh sebut nama ko, t ko inter frame lebih2 pulak. Wakakakaka..

Wan Zu ngan aku ni de cara komunikasi yang aneh sedikit.
Kitorang selalu berbicara
menggunakan bahasa Mesir tenggara.
Orang lain xfaham ape yang kitorang bualkan sebab hanya kitorang berdua je yang faham bahasa tu...

eMi mLi said...

PTS tu tempat aku praktikal dulu tu :D

Poyo said...

Oho..
So mesti ko kenal Alif ke, Wanzu ke..

eMi mLi said...

haha ... of coz la smua org PTS aku knal :D

Poyo said...

Hohoho.. eMi
So ko la budak praktikal yang Alif citer kat aku tu.. Budak praktikal yang kena buli dengan Alif.

Tetiap pagi kena buat lompat bintang dengan nyanyi lagu SO7 ' berhenti berharap ' dalam bahasa tamil kat depan opis PTS tu ye.. Wahahaha (^_*)

eMi mLi said...

eh, alif PTS1, aku PTSM. Berani dia nk buli aku? Aku siap bg dia hadiah CD lg seblum abes praktikal :p

Aman Wan said...

waahh...yang atas tu gambar cover baru ker..???
smart~! kenapa cover lama kena rejek??
nak gak tgk cover lama... huhu..nak tgk.. nak tgk...

Poyo said...

Emi,
Ko bagi CD kat Alif..
CD ape? CD Oraza ke..?
Kihkihkih..(^_^)

Aman,
Cover yang kena reject tu biarlah menjadi kisah klasik untuk masa depan..