Saturday, March 14, 2009

Dragon Ball Yang Berevolusi

2 jam sebelum aku berangkat untuk menonton movie adaptasi dari komik lukisan penuh magic daripada Akira Toriyama, sempat jugak aku melukis sesuatu untuk diselitkan di entri ni. Hehehe.. First thing before aku tengok movie ni, aku dah setkan minda aku bahawa ni bukan filem Dragon Ball. Di ulangi, INI BUKAN FILEM DRAGON BALL. Hasilnya bila aku melangkah keluar dari pintu pawagam, aku tersenyum. Ayat yang terbit dari kepala otak aku, "movie yang baru aku tonton tadi ada iras-iras komik Dragon Ball la".

Bertepatan dengan perkataan Evolution di belakang title Dragon Ball, Stephen Chow selaku Produser ternyata berjaya membuat Dragon Ball berevolusi berkali ganda daripada Dragon Ball yang pernah kita kenal dahulu.

Terpulang kepada korang selaku diehard fan Dragon Ball dapat menerima evolution atau tidak dan bagi aku pula, aku still boleh layan Movie ni tapi aku still berharap masa hadapan akan ada mana-mana produksi dari negara Jepun sendiri yang akan bikin kembali Movie ni kerana pada pendapat aku, hanya orang Jepun sahaja yang boleh hasilkan movie Dragon Ball sama dengan naskah dari komiknya. Antara buktinya, cuba korang tengok movie Death Note dan 20th Century Boys. Feel masa tengok movie dia sama macam tengah baca komik dia. Hehehe..

24 comments:

madame zaty yaw~ said...

pandai melukis ohh :)
anda hebat~

eMi mLi said...

aku dulu pun suka melukis so aku mintak Art and Design tapi tak dpt.

Then dpt mass comm so aku lebih byk menulis ... huhu

Poyo said...

Zaty,
Thank Q, jangan puji2 tinggi sangat. Kalau tinggi sangat takut xboleh turun bawah pasal takde lift kat atas tu. (n_n)

Emi,
aku dulu pun minat menulis, tapi bila da dewasa ni, tersasar lak hala tuju tu. Tapi still berusaha gak menulis sesuatu. Antaranya tulis Blog, tulis SMS.. Wahahaha.. (^_^)

faizul darius said...

dulu aku suka melukis, berangan mahu menghasilkan komik. lepastu dapatlah masuk UiTM, art n design, lepastu tarik diri, sekarang tetiba je jadi penulis, ajaib.

Poyo said...

Wahahaha Faizul,
Nasib baik tetiba ko jadi penulis,
kalau tetiba ko jadi pelakon, mesti ko dapat berlakon dengan pelakon pujaan ko si Liyana Jasmay tu. kan.. kan..

Poyo said...

Cup!.. Cup!..
Aku heran la, Entri ni aku tulis citer pasal Movie Dragon Ball.
Tapi nape semua komen korang xde citer pasal Dragon Ball pun..
hahahaa.. pape je la.
Yang penting korang enjoy. (^_^)

eMi mLi said...

sbab aku baca 1st komen kat atas
haha

*tak tengok lagi DragonBall tu so tak leh nk komen lebih2 :D

Poyo said...

Emi,
Adula... Nape xhabaq awai2,
klu ko xde teman nak tgk movie DB,
ajak la aku. Aku sentiasa free..
Free of caj
(^_^) Hehehe..

eMi mLi said...

owh...aku bukan la kaki wayang. Seumur idup aku bru 3x aku masuk panggung wayang sbab aku lebih suka tgk kat umah sambil mkn, baring2 & borak2 tp klu ada org ajak aku on je ... hehe

Poyo said...

Emi
Time gaji hujung bulan ni,
kita tgk wayang sama2 (*_*)
t aku mintak izin kat mak ngan ayah ko bwk ko g tgk wayang... Wahahaha..

eMi mLi said...

ujung bulan ni tak leh. aku nk celebrate birthday kat umah ngan family :P

Poyo said...

eMi,

eleh..
celebrate birthday ngan family ke
ngan boyfriend.. xnak ngaku la tu..

(^_^) Bila Birthday ko?

eMi mLi said...

bf jauh kat Jodja :p

birthday aku ujung bulan la

Poyo said...

Kalau kat Jodja, ni mesti Duta Sorjono, tak pun Eros Bunga Lestari.. Wakakaka

Nape ko minat sangat kat so7?

eMi mLi said...

haha ... tak dapet den nk jwb :p

klu ati dh suka, apalagi nk dikata?

Poyo said...

Aku pun mcm ko jugak. Maksud aku suka kat SO7, bukan suka kat ko la..(nape pp ko jadi merah ni.. (^_^))

Tapi Band dari seberang yang duk raking no. 1 dalam Jiwa aku ialah..
DEWA 19. Wahahaha..

p/s : muzik membuatkan kita bersahabat..

eMi mLi said...

weh, maksud aku suka kat So7 la!
suka kat aku watpe? Knal pn tak ... haish!

aku pun suke dgr lagu dewa tp aku tak suka dhani tu ... huh!

eMi mLi said...

muzik juga mampu membuatkan kita bermusuh :p

Poyo said...

Dear Emi,
Klu kisah rumah tangga Dhani Ahmad tu aku xmasuk campur la.

Tp aku kagum giler kat dhani Ahmad yang Brilliant bila kompos lagu.. Paling latest aku tengah Layan sangat lagu P. Ramlee 'MADU 3'yang d swing oleh Beliau.. Lov it..

Poyo said...

and one more thing..

xseharusnya kita biarkan alunan muzik yg berbeda bisa halang kita menjadi SAHABAT SEJATI..

Alamak! tersebut tajuk lagu lak! (^_^)

eMi mLi said...

sblum kes umah tangga dia lg aku dh tak suka dia! Lgpn tu hal peribadi dia.

Yg aku tak suka sbab dia berlagak bagus! aku lebih suka ari lasso w'pun dia bekas penagih dadah

Poyo said...

Aku suka Dhani pun coz ego dia yang suka berlagak bagus tu pasal memang dia bagus pun.

Kalau xbagus tapi berlagak macam bagus tu, memang saje je la kan..

Tp klu d suruh pilih antara ko ngan Dhani, siapa yg aku lebih suka.. dah tentu aku pilih ko Emi... Wahahaha (ayat2 gencatan senjata)

eMi mLi said...

tp klu disuruh pilih antara ko & SO7, aku tetap pilih SO7 :p

Poyo said...

HaHaHa..
Beruntungnye So7 tu..
Pasal ada org pi;ih dia.
(n_n)