Sunday, March 8, 2009

Di Kala Malam Bulan Mengambang

Ucu aku selalu bising pasal aku ni waktu malam time bulan tengah mengambang asyik menghilangkan diri dari bilik tidur. Ada gak sekali dia sangkakan aku ni seorang superhero ala-ala Batman yang memang jadual rutin tengah malamnya keluar membenteras jenayah.

Sebenarnya aku ni ada penyakit suka keluar rumah dalam sekitar pukul 2 atau 3 pagi. Benda ni dah jadi cam tabiat aku dah. Selalunya destinasi yang aku kunjungi time pagi-pagi buta tu ialah Maplai A.K.A. restoran mamak untuk pekena milo o tarik segelas bersama sekeping roti canai. Terdapat satu jenis hiburan yang aku rasa hanya aku dapat lihat di Maplai iaitu aksi penebar roti canai. Kadang-kala cara mereka menebar roti canai membuatkan aku terkasima seolah-olah aku sedang menyaksikan persembahan Royal London Sarkis. Hebat! Memang terlalu hebat aksi mereka... (^_^)

13 comments:

Aman Wan said...

hahaha,betul2 begitu mengagumkan kah?? kalau camtu nak jugak tgk~!

ahh,sudahlah poyo... jgn dinafikan lagi.. kau memang batman pon. kan? kan? kan?

Poyo said...

Walaupun aku memang suka jadi Batman.
Tapi untuk bulan March ini, biarlah aku jadi Son Goku dulu sebab Dragon Ball Movie akan kuar relest 12 haribulan ni.
Hahahaha...

Aman Wan said...

ahh?! dragonball movie..
kecewa sebab byk pertukaran..huhuhu..
tp harap jalan cerita menarik la even da laen.. best gak kalau diorg akan buat sekuel utk saga saiyan, cell n majin buu..

boleh aku join,lebih2 aku mmg layak untuk watak vegeta tu.. rupa dan otot badan da sama.. (muka bangga)

alifstyle said...

Hahaha!
Lebih baik kau jangan beritahu nenek kau hal sebenar. Nanti dia nak join kau pulak.

Poyo said...

Aman, walaupun sedikit kecewa bila dapat tahu filem DB langsung xserupa dengan versi komik, tp aku still teruja nak tengok gak.

Skrg ni aku nak tunggu ada tak yg berani terbitkan komik One Piece ke versi movie

Alif, aku ngan Aman nak tawarkan ko bawak watak Majin Buu utk Filem DB akan datang. Nak tak?

Irfan F-one-R said...

cam kenal jer expresi muke tuh.. di mane yerk..??

ngehehe...

Poyo said...

irfan, serupa ke? ooo.. Mungkin pelanduk dua serupa kot.. hahaha..

Aman Wan said...

hhahaha,ok gak. alif kalau kaler jadi pink da ok da nak peganga watak majin. hehe.. kalau gitu, poyo, kau jadi son gohan la. Great Saiya Man~! da alang2 lebih kurang cm kecemprengman da~ haaaa~ irfan lak boleh jadi goten. sebab dia budak2 lagi~ hahaahaha~

sorie yer~ =p

Poyo said...

Aku nak watak2 sampingan je..
jadi Mr. Satan pun da ok..
tp Kalau filem Wolverine, aku memang nak sangat jadi watak utama, Logan.
Wahahahaha..!!

eMi mLi said...

watak bulma ada tak? ahak

Poyo said...

watak Bulma kosong lagi. Kalau Emi bawak watak tu, sure HOT punya la.. Hot ala-ala Cuek.(n_n)he..3

faizul darius said...

2 3 pagi keluar? aku time tu tidur nyenyak. tapi pagi tadi aku kuar kul 3 pagi ke seven eleven untuk membeli sebotol 100 plus dan dua bungkus mamee monster.

Poyo said...

La Faizul, nape kuar tak calling2 aku. Kalau tak, ley pau 100plus ko kit. Wakakaka.. (^_^)