Thursday, April 16, 2009

Special Projek!

Kali terakhir aku berjumpa dengan Mr. Editor Komik-M (Wanzu), beliau menyuarakan satu idea untuk mereleasekan sebuah komik yang menggabungkan beberapa pelukis komik dimana setiap komiknya bertema tentang sambutan hari raya. Aku rasa idea ni cool.. So aku dah mula menyiapkan komik tersebut. Di atas merupakan first page bagi komik yang sedang aku usahakan itu. Ceritanya berkaitan tentang makhluk asing yang cuba menakhluk bumi di malam raya.

6 comments:

Aman Wan said...

hoho,cool~!
dah ada komik menanti raya nanti~ yeah!
selit2 gak ar duet raya dlm tu. hehe

Poyo said...

Aman,
Selain duit raya, kitorang juga akan cuba selitkan lemang, serunding udang,mercun katak, baju kurung johor dan macam-macam lagi..

Aman Wan said...

wah,menariknya!
segala benda hanya dalam satu pek?
saya PASTI beli!

(dgn nada suara dlm iklan)

Poyo said...

Aman,
Sesuatu yg pasti setelah kamu memberi kepastian yang nyata!

(dgn nada suara pelakon Jalaludin Hassan)

meo188 said...

erm... mcm cite makhluk asing dlm majalah toin2 dulu tuh ker...

masa dulu, sy pecah2 usus dan paru2 tergelak2 layan kartun tuh....

best2...

Poyo said...

Meo 188,
ni cerita Makhluk asing yang ingin menakhluk bumi versi Kecempreng Man and one more thing, sila jahit semula usus dan paru-paru kamu yang pecah itu. (^_^)